Osynlig tandställning

Rakare tandrad med osynlig tandställning

En osynlig tandställning är den diskreta och smidiga vägen till rakare tänder. En revolutionerande metod för tandreglering som med hjälp av modern teknik kan ge dig ett vackrare leende på ett diskret och bekvämt sätt. Du kan välja mellan de två varianterna Invisalign och Clear Correct. 

Våra erfarna specialister genomgått utbildning för att utföra behandlingar med osynlig tandställning för både barn och vuxna. Dessutom kan vi med hjälp av modern teknik ge dig en möjlighet att följa hela processen från hur ditt bett såg ut tidigare till hur det färdiga resultatet kommer att bli.

Välkommen att kontakta oss för att boka en tid för undersökning – vi hjälper dig att få en snyggare tandrad med en osynlig tandställning.


Osynlig tandställning – rakare tänder på ett diskret sätt

Önskar du en tandreglering, men föredrar att undvika den traditionella synliga rälsen? Osynlig tandreglering är en allt vanligare lösning, inte bara för barn och tonåringar utan även för vuxna som söker en diskret behandling. Denna metod, som ibland kallas genomskinlig tandställning, erbjuder flera alternativ för en mer subtil korrigering av dina tänder.

En osynlig tandställning ger dig ett perfekt leende utan att kompromissa med din självförtroende!

Många väljer tandreglering av estetiska skäl, för att få ett jämnt och attraktivt leende. Andra söker korrigering för bettproblem, såsom överbett eller underbett, vilket kan påverka både tuggning och utseende. Dessutom kan tandreglering vara nödvändig inför tandimplantat eller käkoperationer.

osynlig tandställning

Vad är en osynlig tandställning?

Osynlig tandreglering blir allt mer populärt som ett alternativ till traditionella räls. Detta diskreta alternativ innebär minimal synlig påverkan under behandlingen och finns i flera olika varianter.

Osynlig avtagbar tandreglering – Invisalign/ClearCorrect

Ett annat populärt alternativ är den avtagbara tandställningen Invisalign, bestående av transparenta skenor som gradvis justerar tändernas position. Denna flexibla metod tillåter att skenorna tas av vid behov, såsom vid måltider, vilket många uppskattar för dess bekvämlighet och diskretion.

Osynlig lingual tandreglering – incognito

En lingual tandreglering är lik en vanlig tandställning men fästs på insidan av tänderna, vilket gör den osynlig utifrån. En sådan metod, som kallas Incognito, erbjuder precision likt traditionell tandställning medan den förblir osynlig för andra.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingstiden för osynlig tandreglering är individuell och anpassad efter dina specifika behov. Beroende på komplexiteten kan behandlingen ta mellan 3 till 18 månader eller längre. En konsultation med en specialist ger dig en bättre uppfattning om behandlingens omfattning och tidsram.

Under tandreglering är det viktigt att noggrant rengöra mellan tänderna för att undvika ansamling av bakterier och matrester kring tandställningen. Användning av mellanrumsstickor eller borstar underlättar rengöringen mellan bågar och fästen och bidrar till en sund munhygien under behandlingen.

Lämpliga kandidater för osynlig tandställning

Många väljer att genomgå tandreglering av kosmetiska anledningar. Det kan vara så att du inte är tillfreds med utseendet på dina tänder och strävar efter ett symmetriskt och jämnt leende. Andra behöver tandreglering på grund av olika bettproblem som måste åtgärdas. En vanlig orsak till att genomgå tandreglering är när det finns ett över- eller underbett som resulterar i att tänderna inte möts korrekt när du stänger käken:

Överbett

Vid ett överbett sticker de främre tänderna i överkäken framför de i underkäken, vilket gör det svårt att stänga käken ordentligt. Detta kan göra tänderna mer sårbara och öka risken för skador vid till exempel fall eller stötar.

Underbett

Vid ett underbett är det tänderna i underkäken som ligger framför de i överkäken när käken är stängd. Detta resulterar i att framtänderna inte möts korrekt, vilket kan göra det svårt att tugga och bita.

Öppet bett

Ett öppet bett antingen framåt eller på sidorna av käkleden innebär att det finns ett mellanrum mellan tänderna i över- och underkäken. Detta kan försvåra ätandet då det blir svårt att bita av eller tugga maten ordentligt.

Djupt bett

Ett djupt bett innebär att de främre tänderna i underkäken biter in i gommen bakom de främre tänderna i överkäken. Detta kan orsaka sår och irritation i gommen när tänderna möts.

Ibland är tandreglering nödvändig för att möjliggöra för placeringen av en tandimplantat eller för att genomföra en käkoperation.

Osynlig tandställning – frågor och svar

Vad är en osynlig tandställning?

En osynlig tandställning består av en serie genomskinliga skenor av plast som gör små och stegvisa förflyttningar av tänderna. Det vanligaste systemet är Invisalign, som är ett estetiskt och säkert alternativ till vanliga tandställningar.

Vilka problem kan rättas till med invisalign?

Det går att fixa till en rad olika problem, bland annat bettfel som glesställningar, trångställningar, mittlinjeförskjutning, överbett, korsbitningar och annat.

Går det att åtgärda ojämna tänder med Invisalign?

Jo, i de flesta fall. Kom till oss för en konsultation så kan vi bedöma om dina problem kan behandlas med en osynlig tandställning.

Vi uppfyller du din dröm en vackrare tandrad

Med Invisalign kan du uppfylla din dröm om ett rakare leende samtidigt som du bevarar din självsäkerhet och komfort genom hela behandlingen.

Våra estetiska tandvårdsbehandlingar syftar till att förbättra både utseendet och funktionen av dina tänder.

Lider du av sneda tänder eller någon form av bettfel? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för en rådgivning. Vi har lång erfarenhet av arbete med osynliga tandställningar i Stockholm.

 

Smidig tandreglering med osynlig tandställning