Invisalign

Invisalign 

Är du trött på ett besvärande bett? Vill du inte visa tänderna? Då rekommenderar vi att du genomgår en behandling med Invisalign hos oss. 

Vi använder den senaste tekniken för modern och effektiv tandreglering. Det innebär att du slipper tandställning i metall som kan gör ont och är i vägen. Våra tandregleringsskenor är genomskinliga och lätt att sätta i och ta ur själv.

Få ett friskare leende

Det är vanligt med felställda tänder och det kan ge upphov till många problem med munhälsan. Felaktiga bett kan göra att man får problem med tänder och tandkött. Det är också vanligt med värk i käkarna eftersom käkmusklerna får arbeta ojämnt.

Tidigare var alternativet att skaffa en klassisk, fast tandställning. Många får problem med värk i tänderna, skavsår i munnen av dem, samt att det ständigt fastnar matrester i dem och det är svårt att hålla dem rena, men med tandregleringsskenor från Invisalign är det betydligt enklare. De är gjorda av genomskinlig plast, sitter skönt mot tandköttet och tas lätt ur vid tandborstning.

glad unge hos tandläkaren

Avancerad och skonsam metod

Invisalign har provats av miljoner nöjda patienter och har en kliniskt bevisad effekt. Tandregleringsskenorna är specialgjorda för att passa patientens unika bettproblematik och formar det nya bettet skonsamt och effektivt dygnet runt, men kan när som helst tas ur vid till exempel tandborstning.

Skenorna är tillverkade av ett mycket hårt material som heter Vivera och är 30 procent starkare än andra liknande skenor på marknaden. Deras genomskinliga design gör att de inte syns alls utan snarare gör leendet vackrare redan under behandlingen.  

Så här går det till

Varje patients tänder och bett är unikt och det ställer höga krav på hur tandregleringen ska gå till. Vid behandlingar med Invisalign börjar alltid med en undersökning där tänder och bett röntgas och fotograferas digitalt för att kunna planera behandlingen noggrant. Bilderna används sedan i ett avancerat datorprogram där det skapas en unik 3D-behandlingsplan som sedan ligger till grund för regleringen under hela behandlingen.

Utifrån patientens unika 3D-bilder tillverkas ett antal tandregleringsskenor som patienten ska bära under behandlingstiden. Skenorna har perfekt passform och ligger tätt intill tandköttet. Allt eftersom tänderna regleras byter sedan tandläkaren ut skenorna mot nya var 6-8:e vecka.  

Är du i behov av tandreglering? Då är du varmt välkommen att kontakta oss.

invisalign Stockholm

Invisalign - effektiv och skonsam tandreglering