ClearCorrect

Rakare tänder med ClearCorrect

Drömmer du om ett perfekt leende men ryggar tillbaka vid tanken på synliga metalltandställningar? Då kanske du ska prova ClearCorrect – den moderna lösningen som kan förändra ditt leende utan att påverka din självkänsla.

ClearCorrect har blivit alltmer populärt bland dem som strävar efter ett vackert leende utan att göra kompromisser. En modern och diskret osynlig tandställning som flyttar dina tänder på rätt plats.

Vi är utbildade att utföra behandlingar med ClearCorrect – välkommen att kontakta oss för att boka en tid för undersökning – vi hjälper dig till en snyggare tandrad med hjälp av Clear Correct.


En enkel och smidig metod

ClearCorrect erbjuder en enkel och smidig metod för att uppnå raka tänder eller förbättra bettet med moderna tandkorrigeringar. Det baseras på en serie skenor som tillverkas och byts ut successivt i takt med tandrörelserna. Våra 3D-skannrar tar bekvämt digitala avtryck för skenorna. De betydande fördelarna med ClearCorrect inkluderar dess bekvämlighet, möjligheten att förhandsgranska det önskade slutresultatet, dess prisvärdhet och osynlighet.

ClearCorrect är en utmärkt tandregleringsmetod för de flesta. Du som inte är helt 100 procent med ditt leende och önskar korrigera tänder som lutar åt fel håll, är roterade, trångställda, glesställda eller gör dig missnöjd på något annat sätt.

Osynlig tandställning passar alla. Besök oss på en konsultation för att se vad Clear Correct kan uppnå för resultat!

Med ClearCorrect kan du njuta av bekvämligheten av avtagbara aligners samtidigt som dina tänder rättas till för ett vackert leende

ClearCorrect

Vad är ClearCorrect?

ClearCorrect är en modern metod för att korrigera tänder på ett diskret sätt genom användning av osynliga tandställningar. Istället för traditionella metoder med trådar och metallanordningar använder ClearCorrect skräddarsydda plastskenor, så kallade "aligners", som är transparenta och bekväma. Dessa aligners kan enkelt tas av vid behov, till exempel vid måltider eller vid tandborstning.

Tiden för tandreglering med ClearCorrect varierar beroende på individuella behov, vanligtvis mellan tre och 18 månader. En tandläkare skapar en personlig behandlingsplan och förklarar förväntade resultat. För att säkerställa bästa resultat är det viktigt att följa behandlingsplanen och använda aligners enligt instruktioner.

Hur fungerar ClearCorrect?

Processen för tandreglering med ClearCorrect består av flera steg:

  • Konsultation och planering. Din tandläkare bedömer dina behov och mål för tandreglering och avgör om ClearCorrect är lämpligt för dig.
  • Tandavtryck och skanning. Tandläkaren tar avtryck eller utför digitala skanningar för att skapa en exakt 3D-modell av dina tänder.
  • Skapande av individuella aligners. Utifrån den digitala modellen tillverkas en serie skräddarsydda aligners av mjuk transparent plast.
  • Användning av aligners. Du bär aligners enligt tandläkarens instruktioner och byter dem regelbundet för att gradvis flytta tänderna till önskad position.
  • Uppföljning och justering. Regelbundna besök hos tandläkaren eller ortodontisten för att övervaka framsteg och anpassa behandlingsplanen vid behov.

Fördelar jämfört vanliga tandställningar

Traditionella metalltandställningar, med sina synliga trådar och stöd, skiljer sig från ClearCorrect på flera sätt:

  • Synlighet. ClearCorrect är osynligt medan traditionella tandställningar är synliga och kan vara mindre estetiskt tilltalande.
  • Komfort. ClearCorrect är bekvämare med mjuka plastaligners jämfört med metalltrådar som kan orsaka irritation.
  • Avtagbarhet. ClearCorrect-aligners kan tas av vid behov för att äta och borsta tänderna, medan traditionella tandställningar är fastsatta och kan göra rengöring svårare.

Vad gör ClearCorrect unikt?

ClearCorrect utmärker sig genom sin flexibilitet och prisvärdhet. Dessa aligners är mer kostnadseffektiva än Invisalign, vilket är till fördel för många patienter. Dessutom är ClearCorrect mer mångsidigt och kan behandla ett bredare spektrum av tandproblem än Invisalign. Om du söker efter en prisvärd och anpassningsbar lösning för tandkorrigering kan ClearCorrect vara det optimala valet för dig. Det rekommenderas alltid att rådfråga din tandläkare eller ortodontist för att avgöra vilken behandlingsmetod som bäst passar dina individuella behov.

Clear Correct eller Invisalign – vi jämför

Likheter:

Transparens. Både ClearCorrect och Invisalign använder genomskinliga plastaligners som är näst intill osynliga under användning.

Avtagbarhet. Båda varianterna är avtagbara, vilket gör det enkelt att äta, borsta tänderna och vid speciella tillfällen.

Komfort. Båda alternativen erbjuder mjuka och släta plastmaterial som minskar risken för irritation och sår.

Skillnader:

Mångsidighet. ClearCorrect är känt för sin mångsidighet och kan hantera ett brett spektrum av tandproblem, inklusive mer komplexa fall. Invisalign passar bäst för mindre komplicerade justeringar.

Tillverkning: ClearCorrect-aligners tillverkas i USA medan Invisalign tillverkas i flera länder. För vissa är en inhemsk tillverkningsprocess att föredra.

Vi uppfyller du din dröm en vackrare tandrad

Med hjälp av Clear Correct kan du uppfylla din dröm om ett rakare leende, finare tänder och bättre självkänsla i vardagen.

Våra estetiska tandvårdsbehandlingar syftar till att förbättra både utseendet och funktionen av dina tänder.

Lider du av sneda tänder eller någon form av bettfel? Då är du varmt välkommen att kontakta oss för en första konsultation. Vi har lång erfarenhet av arbete med Clear Córrect, smidiga och osynliga tandställningar.

 

Låt oss ge dig leendet tillbaka!